School of Financial Management
6/14/2022

New Master in Accounting!

Please click here for all information on our new Master in Accounting program. Our Bachelor and Master Programs are ACBSP acrredited.  

Aanmelding voor het nieuwe jaar

Klik hier voor alle informatie omtrent inschrijving in het nieuwe jaar.   

Volledig modulaire en geintegreerde Theorie/Praktijk-opleidingen

Binnen de School of Financial Management kan elke student een geheel modulair opgebouwd programma doorlopen, waarbij binnen een korte periode al een diploma kan worden behaald. Deze diploma's kunnen worden gestapeld tot een volwaardige Bachelor in Accountancy.

En deze Bachelor Accountancy biedt de student toegang de Accountancy MKB AA opleiding, waarin de student wordt opgeleid tot een door Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) gecertificeerde AA MKB Accountant.

  1. De Theoretische-lijn: deze lijn is erop gericht de theoretische kennis voor financieel adviseurs, financieel managers, financial controllers en gecertificeerde externe accountants (external auditors) bij tot brengen tot op het niveau van MKB - AA (Accountant Administratie consulenten). Onderwerpen als Financiele Administratie en Verslaglegging, Administratieve Organisatie en Informatie Technologie, Financial Auditing en Fiscaal Advies komen hierbij uitgebreid aan bod.
  2. De Praktijk-lijn: deze lijn zorgt ervoor dat de opgedane theoretische kennis direct in de praktijk wordt toegepast. Deze lijn moet door de student gevolgd worden om aan de Bachelor eis en de AA eis te voldoen. Met gerichte praktijkopdrachten ga je als student concreet aan de slag binnen je eigen werkomgeving. Aangezien de werkomgeving op Curacao voor het overgrote deel uit Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is opgebouwd (<250 werknemers), is gekozen de opleiding specifiek op deze omgeving aan te laten sluiten.

De opbouw van het totale programma ziet er als volgt uit.

Beide lijnen worden volledig modulair aangeboden: de student bepaalt zelf zijn of haar tempo. Elke lijn bestaat uit het behalen van verschillende deel diploma's, zodat je niet de hele lijn hoeft te doorlopen om aan bepaalde kwalificaties te komen. Deze deel diploma's staan zeer goed bekend, zoals het PDB-dipoma, MBA diploma, het VBA diploma, het SPD diploma en de Bachelor Accounting.


Alle programma's zijn gebaseerd op deeltijd studeren. Dit betekent dat er in het programma rekening wordt gehouden dat de student overdag werkt: "Studia...Traha!". De kennis en ervaring die hierbij wordt opgedaan wordt geintegreerd in het studieprogramma. De lessen worden door de week 's avonds aangeboden en bestaan in de regel uit 1 a 2 avonden les (afhankelijk van het aantal modules dat wordt gevolgd).


Bijkomend voordeel hiervan is dat de programma’s hierdoor betaalbaar zijn doordat er naast het studeren gewerkt kan worden. Hierdoor wordt voorkomen dat studenten na hun studie met torenhoge schulden te maken krijgen.


ICUC is gevestigd in het authentieke St. Martinus gebouw gelegen in het hart van Curaçao, aan het Brionplein. Het gebouw is voorzien van prettige leslokalen die zijn voorzien van de modernste technieken. Er wordt in kleine groepen lesgegeven door lokale experts en examentrainingen worden verzorgd door docenten van HBO AA uit Nederland die tevens betrokken zijn bij het opstellen en nakijken van de examens. Er is ook voldoende parkeergelegenheid.

De Programma's

De School of Financial Management biedt de volgende programma's aan (klik de links voor meer gedetailleerde informatie over het programma):

College (SBO-level / nivo 4):

Under-Graduate (Associate Degree-level / nivo 5):

Graduate (Bachelor-level / nivo 6):

Post-Graduate (Post-HBO-level / nivo 7):

Certifications:

  • AMLFC Certification
    a new opportunity to earn certifications in the field of Anti-Money Laundering (AML) / Countering the Financing of Terrorism (CFT) / Financial Crimes Prevention (FCP) 

 

Partners

De School of Financial Management heeft samenwerkingsverbanden met de volgende organisaties:

  • HBO AA  
 
  • Global International Management / Becker / AICPA
    
    
  • AMLFC Institute 
 
(c) 2022 - Disclaimer - Privacy Policy Powered by the GRID